14 June 2011

GEGARAN!!! Moga dijauhkan...

Selamat Pagi!! Nie nak tanya, korang ada rasa GEGARAN tak pagi nie, around 8 lebih pagi td??? Takde??? Alhamdulillah laa..

Tp, aku rasa area PUTRAJAYA or KL or yg berdekatan ada rasa kot.. Coz pagi tadi, aku alami jgk.. tengah buat keje kat ofis tiba-tiba, rasa cam meja ni bergegar-gegar.. pelik gak aku.. APAKAH semua ini???

Pastu, tgk kat pokok hiasan tepi meja tu.. b'goyang-goyang.. ha, da agak dah.. mmg ada something wrong somewhere la nie.. Nak sedapkan ati, tanya la jgk member-member ofis lain kot-kot la perasaan aku je kan.. Tp, diorang pun ckp ada.. Datang org ni tanya ada rasa gegaran tak??? dtg org ni citer td gegar laa n macam-macam lagi laa.. So, t'bukti la, bkn perasaan aku je.. Mujur la tak tahap kena turun b'kumpul.. Terkejut gak aku baca kat twitter tadi, ada opis yang kakitangan dia turun b'kumpul kat padang daaa.. Mmg dasyat laa.. Maybe opis yg bangunan dia tinggi2 kot...

Seriously, ni kali kedua aku alami situasi camni.. Ari tu, kat umah.. Bayangkanlah umah Tingkat 11.. Mau nye tak rasa.. Pening-pening lalat la jgk sket-sket.. Tp yg ari ni punye, lebih terasa laa... Tp benda ni sekejap je.. Dlm beberapa saat je.. Kalau org yg jenis tak perasan sgt n jenis selalu pening-pening mmg tak rasa laaa...

Hmm.. maybe ada la nie mana-mana tempat especially negara jiran yg mungkin mengalami gempa bumi.. Kita tunggu la berita selanjutnya yea.. Doakan mereka takde apa-apa n semuanya selamat.. Perkara-perkara camni bkn boleh dijangka.. Sekelip mata je berlaku.. Bila Allah kata jadi, maka jadilah... So, bersedialah.. Ni baru rasa secalit je, bayangkanlah kalau kita di tempat insan-insan yg mengalami bencana nie.. Apalah nasib kita agaknye yea??? Takut.. Seram.. Sedih.. Macam-macam perasaan ada.. Nauzubillahi min zalik! Moga-moga dijauhkan...

So, sentiasalah bersyukur dgn ketenangan yg kita kecapi selama ini & muhasabahlah diri kita.. Semoga kita semua sentiasa di dalam perlindungan & keredhaan Allah.. Aaaaaminnnnn...

 

21 comments:

She's Gee said...

seriusly, takut giler kalu malaysia nih kena gempa bumi. takut kerajaan tak bleh handle bile bencana jenis 'gempa bumi' ni datang.

nak handle banjir pon terkontang-kanting.. huhuhu.. seremmmmm....

abes la rakyat kalu mcm tu... takuttttt.... :(

Gee baru tulis"Ko rase boleh ke Couple?"

She's Gee said...

btw, gee kt pahang.. tak rase gegaran ape2 pon. pintu kena gegar ngan mak tu perkara bese la.. suruh bangun pagi.. hehehehehehe.... :)

Misz Nuriz said...

She's Gee
Tu laa...rasa yg sikit2 camni pun da b'debar2 n takut2.. bayangkanlah kalau betul2 punye.. Nauzubillah...

She's Gee said...

kalau betul-betul punye?
huh, TAK TERCAPAI AKAL MU misz Nuriz.. hehe..

Doalah semoga tak jadi ape2 lagi.
tapi try search or cari kat mane2, memang titik lingkaran gempa bumi ni semakin menghampiri Malaysia.. maknanya di masa akan dtg *ayat kamus.. di mase depan tak mustahil Malaysia pon akan dilanda gempa bumiiiii........... :(

Nur Hawa Mohd Zin said...

melaka tak da rasa tapi tak tahu kat bangunan tinggi...semoga dijauhkan.amin

Da LovaC said...

5.6 Skala Richter Indonesia

Misz Nuriz said...

She's Gee,
Mmg x t'capai akalku sungguh laa..
Tu laa..mudah2an, negara kita dilindungi dari bencana alam..

p/s : gegaran kecil b'laku sekali lagi td.. aiyaa..2 kali da arini..sabo je laa...

puanbee said...

tak de rasa ape2 pulak .. rumah tk cukup tinggi kot heehee.. mintak2 tk de apa2 lah ye

toblerone said...

xde rasa pape la plak kt serdang ni.. huhu

ke sy yg xpasan tatau la.. hehe

Allah Maha Besar.. :)

Misz Nuriz said...

Nur Hawa,
Aminn..

Da Lovac,
Owh..patut la..thanks for the info..

Misz Nuriz said...

Puanbee,
tu laa..mudah2an xde apa2..

toblerone,
yea..Allah Maha Besar lagi Maha Mengetahui..

lilypelangi said...

lily terasa gegaran dua kali taw !
takut giler . .
subhanallah..

Panglima Muda said...

tak rasa pun,,,gegaran katl pun tak da

Misz Nuriz said...

lily,
a'a..mmg da 2 kali pun ari nie..
sabo je laa...

panglima muda,
hehe..mybe x rasa kot area awak..

TetikusMerah said...

takde rasa gegaran pun...

Misz Nuriz said...

TetikusMerah
dok area mana??
dlm paper ckp area selangor, melaka n selatan perak

Haru Biru said...

erk.. bila tu.. tak prasan plak... :|

Misz Nuriz said...

haru biru,
ari nie.. da 2 kali gegaran da dpt rasa.. gegaran 1 - dlm kul 8 lebih td.. n yg ke 2 - dlm kul 11 lbh

nairaariaa said...

btol ke ade gegaran..takutnye.mlysia skrg pomda kena...saya tak rase..tdow..huuu

tomato said...

tak rasa pape pon .. waaa takot je . msti terketar2 .. huk

Misz Nuriz said...

nairariaa,
betul.. tu la, berwaspadalah kita semua...

tomato,
hehe..sekejap je sbnrnya..tp sedikit goyang la rasa...

Related Posts with Thumbnails