29 June 2011

KebesaranMU..

Selamat tengahari semua.. dah lunch??? Opps, puasa yea.. hehe.. sori.. selamat berpuasa..

Hmm.. ari ni aku nak share lirik lagu yang sangat menyentuh hati nie.. Sebelum tu aku nak tanya, korang tgk sinetron CINTA DAN ANUGERAH tak?? Ala yang tayang kat TV9 tu??? tengok tak?? tak tengok??? Aku pun tak tengok sebenarnya.. hehe

Tapi, aku bukan nak citer pasal citer dia.. tp pasal lagu ost dia.. Korang penah dgr tak??? Best la lagu dia... Sedap didengar.. tambah2 bila hayati bait2 lirik dia.. Waduh, menambahkan kesyahduan sih... Eh lupa lak nak bagitaw, tajuk lagu dia KEBESARANMU nyanyian Kumpulan ST 12.. Tak taw pulak aku kumpulan ST 12 ni ada nyanyi lagu2 ketuhanan.. yang aku taw lagu PUSPA n AKU MASIH SAYANG yg femes tu..hihi..

Apapun, ni aku share lirik lagu dia... Bukan utk dibaca tp dinyanyi n dihayati.. :)

ST 12 - KebesaranMU

Kau tempatku mengadu hati
Memberi segala hidup
Dunia dan seisinya milik-Mu
Mencintai-Mu sejati..

Ku manusia yang penuh dosa
Berharap ampunan-Mu
Lihat di langit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup..

reff:
Allahu Akbar Maha Besar
Memuja-Mu begitu indah
Selalu Kau berikan semua
Kebesaran-Mu Tuhan..

repeat reff [3x]

Kebesaran-Mu Tuhan...

p/s : Kalau nak dengar melalui youtube, boleh klik sini yea.. Saja aku tak nak share video kat sini.. tak larat nak tunggu loading.. Semoga terhibur.. :)

27 June 2011

Pagi yang gelap, tak terang-terang...

Assalamualaikum & selamat pagi.. ari ni mood keje kureng sket.. biasa la, pagi Isnin kan.. dah tu hujan pulak pagi2 buta.. 2 kali jugak la mandi pagi nie.. elok2 mandi kat umah, mandi ujan pulak.. memang kena laa..

Pastu melangkah je kat opis, gelap semacam je.. nak kata x bayar bil, opis kerajaan.. teraba2 la tekan lif nya.. mujur masuk kat seksyen aku lampu nyala.. kalau tak berhorey2 la aku tak payah keje sbb blackout..keh3..

Tp tu la.. tengok kat tempat org lain elok je terangnye.. kat tempat aku nak romantik2 pulak lampu nie yea... bkn malap semacam lagi la, da bermacam2 da nie.. memang dugaan betul la ari nie.. tido kang baru taw...

Hmm, sebenarnya nak citer benda lain nie.. tp memandangkan keadaan macam ni, cancel la yea.. mood da tergendala... da sakit mata da aku nie mengadap PC dlm keadaan kurang pencahayaan.. mana technician nie, x kan malas nak datang keje jugak kot???

p/s : sabo je laaaa ~~

23 June 2011

Aku & Kenangan..

Selamat pagi semua.. Hmm.. dok kat ofis 2,3 hari ni agak membosankan.. Biasalah, time bizi memang teramat2 bizinye sampai rehat pun x sempat & kadang2 mlm baru balik.. tp time x bizi, camni laa... melangut mengadap PC.. Sampai kadang2 mengharapkan sgt masa cepat2 berputar agar hari yg dilalui tdk terasa panjang...

Hmm, bila berada dlm situasi camni, pikiran ni jauh melayang.. mengenangkan kisah2 lama.. cerita suka duka.. yg telah jauh aku tinggalkan..

Ah.. bila memikirkan semua tu, perasaan rindu ini makin menebal.. rindu pada famili & sanak saudara di kampung.. rindu pada kengkawan masa zaman sekolah dulu.. masa zaman poli.. Agak2 ingat lagi x diorang kat aku yea..? atau aku je yang merindu dalam sepi???

Rindu rasanya nak balik ke zaman kecik2 dulu.. main2.. bersuka ria.. takde masalah apa pun yg nak difikirkan.. hmm.. rindu pd kenangan2 lama.. sweet2 moment...

Da tua upernye aku nie yea.. haha.. da byk kenangan yg aku bina n da byk gak moment yg da aku tinggalkan.. mungkinkah memori m'datang akan terus hadir dlm kamus kehidupanku..?? menambahkan cerita2 suka duka yg aku tempuhi dlm hayat ini...

Tp, syukurlah.. dlm usia aku selama 20-an nie, aku dapat mengenali ramai insan2 yg hadir dlm hidupku...

Insan datang..
Insan pergi..
Namun, kenangan b'sama tetap b'semadi pasti..

Ketahuilah kalian wahai insan2 yg pernah hadir dlm kamus kehidupanku, kalian amat b'harga bagiku & akan ku ingati diri kalian sampai akhir hayatku kerana kalian adalah sebahagian dari kisahku.. sebahagian dari hidupku.. yg datang & pergi, yg menghilang & kembali.. yg m'ceriakan & m'bahagiakan hidup ini, tdk kurang yg m'beri kedukaan & m'buatkan diri ini menangis.. apa saja yg kalian lakukan dlm kehidupan yg sementara ini, ku balasi dgn ucapan terima kasih setinggi2...

Moga kehidupan ini m'jadi kenangan t'indah antara kita yg telah b'semi....

20 June 2011

Bila hati berbisik..

Hari demi hari berlalu..
Membawaku semakin hampir dgn mu..

Benar..
Kedatanganmu sangat ku nanti..
Kehadiranmu membawa seribu erti..
Tapi..

Apakah aku benar-benar bersedia bertemumu nanti???
Kerana aku sedar..
Pertemuan denganmu bukanlah pertemuan sehari-hari..
Bukan jua pertemuan yang selalu aku kecapi..
Tetapi pertemuan denganmu adalah pertemuan yang paling indah pernah aku miliki..
Dan takkan aku lepaskan sekali-kali...

Mungkin kata mereka,
Kamu akan kembali lagi..
Yea.. memang aku tak nafi..
Tapi, adakah aku masih berpeluang bertemumu lagi???
Sedangkan aku tidak pernah dijanjikan pertemuan itu..
Kerana usia hayatku hanya Dia yang tentu..

Namun,
Jauh di sudut hati..
Hati kecil ini berbisik

"Sungguh aku benar-benar tidak sabar bertemumu TAMUKU..."

15 June 2011

Terima Kasih My Followers!!


Assalamualaikum.. Selamat pagi semua.. Pagi ni nak wat entry pendek je coz keje agak byk ari nie..

Hmm, Alhamdulillah la.. bukak blog ari ni tgk follower semakin bertambah.. da sampai 1000++ da pun.. Syukur alhamdulillah.. Sejujurnya tak pernah terlintas di fikiran aku utk menulis blog dgn meraih ribuan follower.. Yea.. Fokusku hanya nak menulis & jauh di sudut hati m'harap ada insan2 yg sudi m'baca.. Kamu jgk begitu kan??? Tiada penulis yg tdk m'harapkan pembaca membaca tulisannya.. Coz setiap tulisan adalah utk dibaca.. Itu lumrah.. Tp kalau org x nak baca tu nak wat camne.. Terima je la kan??

Lagipun, aku sedar, blog aku ni xde apa pun.. Juz minat utk menulis tu je yg menarik aku ke sini.. So, terima kasihlah atas sokongan anda semua.. Aku sgt2 menghargainya...

P/s : Buat Alya Esprezzo - Tahniah, anda adalah follower bertuah yg memegang no 1000.. xleh hadiah apa2 pun, juz ucapan JUTAAN TERIMA KASIH je..hehe.. Juga kpd Misz Ayu kita ni - Tahniah coz no awk cantik 1010 tu.. hu3..TAHNIAH2.. THANKS semua.. :)


14 June 2011

GEGARAN!!! Moga dijauhkan...

Selamat Pagi!! Nie nak tanya, korang ada rasa GEGARAN tak pagi nie, around 8 lebih pagi td??? Takde??? Alhamdulillah laa..

Tp, aku rasa area PUTRAJAYA or KL or yg berdekatan ada rasa kot.. Coz pagi tadi, aku alami jgk.. tengah buat keje kat ofis tiba-tiba, rasa cam meja ni bergegar-gegar.. pelik gak aku.. APAKAH semua ini???

Pastu, tgk kat pokok hiasan tepi meja tu.. b'goyang-goyang.. ha, da agak dah.. mmg ada something wrong somewhere la nie.. Nak sedapkan ati, tanya la jgk member-member ofis lain kot-kot la perasaan aku je kan.. Tp, diorang pun ckp ada.. Datang org ni tanya ada rasa gegaran tak??? dtg org ni citer td gegar laa n macam-macam lagi laa.. So, t'bukti la, bkn perasaan aku je.. Mujur la tak tahap kena turun b'kumpul.. Terkejut gak aku baca kat twitter tadi, ada opis yang kakitangan dia turun b'kumpul kat padang daaa.. Mmg dasyat laa.. Maybe opis yg bangunan dia tinggi2 kot...

Seriously, ni kali kedua aku alami situasi camni.. Ari tu, kat umah.. Bayangkanlah umah Tingkat 11.. Mau nye tak rasa.. Pening-pening lalat la jgk sket-sket.. Tp yg ari ni punye, lebih terasa laa... Tp benda ni sekejap je.. Dlm beberapa saat je.. Kalau org yg jenis tak perasan sgt n jenis selalu pening-pening mmg tak rasa laaa...

Hmm.. maybe ada la nie mana-mana tempat especially negara jiran yg mungkin mengalami gempa bumi.. Kita tunggu la berita selanjutnya yea.. Doakan mereka takde apa-apa n semuanya selamat.. Perkara-perkara camni bkn boleh dijangka.. Sekelip mata je berlaku.. Bila Allah kata jadi, maka jadilah... So, bersedialah.. Ni baru rasa secalit je, bayangkanlah kalau kita di tempat insan-insan yg mengalami bencana nie.. Apalah nasib kita agaknye yea??? Takut.. Seram.. Sedih.. Macam-macam perasaan ada.. Nauzubillahi min zalik! Moga-moga dijauhkan...

So, sentiasalah bersyukur dgn ketenangan yg kita kecapi selama ini & muhasabahlah diri kita.. Semoga kita semua sentiasa di dalam perlindungan & keredhaan Allah.. Aaaaaminnnnn...

 

10 June 2011

GOMO KELATE GOMO!!!


Bahang kian terasa..
Liga sudah sampai ke kemuncaknya..
2 pasukan memburu gelaran juara..
Siapa yang BERJAYA???ESOK terjawab la segala2nya!!

Nantikan Perlawanan akhir Piala FA antara KELANTAN VS TERENGGANU
11 JUN 2011
Di STADIUM NASIONAL BUKIT JALIL..
Pakat mai sokong ramai2 deh!!



Yeah!! Buat WIRA-WIRA MERAH sekalian, berjuanglah HABIS-HABISAN!! Sememangnya, perjuangan kalian diiringi DOA & HARAPAN seluruh rakyat Cik Siti Wan Kembang.. Percayalah, tiada apa yang lebihmembahagiakan selain mengecapi manisnya KEJAYAAN.. Dan kami juga percaya, tiada apa yang kalian dambakan selain mengharapkan KEMENANGAN.. Yang pasti, DOA dan SOKONGAN sentiasa di belakang.. Ayuh! bersedialah menyahut CABARAN.. Jangan gentar tunjukkan KEBERANIAN.. dengan KEKUATAN & KEAZAMAN, kalian pasti bisa patahkan gerakan LAWAN.. Jangan takut dgn KESILAPAN.. Tetapi berusahalah TERUS TERUSAN.. Nescaya, KEJUARAAN pasti milik PASUKAN!

Namun WIRA-WIRA MERAH sekalian.. Andai perjuangan kalian menemui KEGAGALAN.. Jangan sesekali kecewa atau TERKILAN.. Terimalah ia dengan penuh KEREDHAAN.. Kerana sudah menjadi adat PERTANDINGAN, ada yang MENANG & ada yang KECUNDANG.. Teruskanlah perjuangan KALIAN.. Dan ingatlah, SOKONGAN kami bukan hanya ketika MENANG.. tetapi, SOKONGAN kami ZAMAN BERZAMAN!!!

GO MORE KELATE GO MORE!!

p/s : Sapo-sapo hok mari tgk bola esok tu, b'hati2 la di jalan raya yea.. bola, bola jgk, keselamatan harus diutamakan.. Ingat tu! Dan 1 lg pesanan khidmat masyarakat, jadilah penyokong yg berhemah & ber 'attitude'..hehe.. Doakan semoga kejayaan m'jadi milik kita, penyokong setia THE RED WARRIORS!! yeah!!!

08 June 2011

Doa-doakanlah..

Selamat malam semua.. Lama kan tak update??? Rindu tak?? hehe.. Sori la, bkn sengaja tak nak update cuma sejak 2 menjak ni sedikit bizi.. bizi ngan urusan personal la, urusan kerja la.. hmm, tak abis-abis.. tambah-tambah lagi, dlm keadaan cuaca yg tak menentu nie.. badan pun mudah tak sihat.. Masuk ari ni da 3 hari da selsema.. & esok, terpaksa la mengambil cuti, huk3..
 
Takpe, nikmat kecil je tu Allah nak tarik kan.. Lagipun, sakit ni penghapus dosa yea dak.. Hadis pun ada sebut pasal nie..

“Tidaklah orang Muslim ditimpa cobaan berupa penyakit atau lainnya, melainkan Allah menggugurkan keburukannya, sebagaimana pohon yang menggugurkan daunnya.”
(HR. Bukhari-Muslim)

Dan Rasulullah pun pernah b'sabda, “Sesungguhnya ada tiga pahala yang menjadi kepunyaanmu dikala sakit. Engkau sedang mendapat peringatan dari Allah SWT, doamu dikabulkan-Nya, dan penyakit yang menimpamu akan menghapuskan dosa-dosamu.”

"Janganlah kamu mencela demam. Kerana sesungguhnya demam itu mengikis kesalahan anak cucu Adam sebagaimana bara api mengikis keburukan besi.” (HR. Muslim)

So korang, terima dan redha je la ujian dari-Nya ini..

p/s : Mudah-mudahan diriku kembali sihat seperti sediakala.. aaaaminnn.. doa-doakanlah yea kawan-kawan.. :)



Related Posts with Thumbnails