24 February 2011

AWAS!! Malware ada di mana2..

Fuhh... Memang sekarang musim virus m’jangkiti blog yea.. T’kena jgk biasnya kat blog aku nie.. Baru je aku melahirkan rasa kecian kat cik ila kita ni bila baca entry dia psl blog kesayangannya t’kena virus.. Aku dgn bangganya mengomen “ciannye.. jaga blog elok2 yea..” kan cik ila kan.. haha.. dah tu, ptg tu tetiba akak zitta yg baik ati ni bagitaw yg blog aku t’kena virus malware dari blog lain.. Aduhai, panjang umur betul la blog aku nie... Nasib2.. Apapun, time kasih bebanyak yea akak coz tlg bagitaw.. Kalau x, memang x perasan la.. Maklumlah, dok kat opis.. Hanya mampu guna internet explorer je la.. kalau guna google chrome or mozilla cepat gak boleh detect..


Hmm.. setelah berhempas pulas 7 ari 7 malam x tdo (tipu la tu..), akhirnya dpt jgk aku m’baikpulih blog aku yg t’chenta ini.. Penat woo.. T’bongkok-bongkok aku m’cari punca malware ni.. Bila da buang dari follower, ada lagi warning tu.. So, camne?? T’paksa la aku menyeksa diri cari link blog pembawa virus ni dlm ruangan komen n shoutbox.. Kena la merungkai satu2.. Bajet penyiasat la kononnya.. kah3.. Dah tu, nak menyenangkan keje, aku delete je sume mesej2 dlm shoutbox tu.. Baru puas ati aku...

Tp yg sedihnye, malware tu masih ADA!!! Adoiiiii... Degil betul la si bdk virus nie.. Bila dikaji2, upenye, kat dalam blog list aku tu masih ada link blog yg terkena virus tu!! Hampeh betul.. Bkn main aku menyeksa diri m'cari.. Ishkk.. Sgt2 menyusahkan la.. So now, kembali normal la blog aku nie... hihi.. n anda sume bole je terus menyinggah di sini yea.. Sila2 jgn malu jgn segan.. Wat mcm umah sendiri je...

p/s : Tak boleh salahkan blog pembawa virus tu jgk coz blog2 ni pun b'jangkit dgn blog lain.. So, bila da jangkit sana, jangkit sini, camni la jadinya.. Apapun, 1 pesanan dari aku, JAGALAH BLOG ANDA ELOK2.. Kalau boleh, BERHATI-HATILAH DI JALAN RAYA, INGATLAH BLOG YG TERSAYANG.. PEACE^^


6 comments:

:: Nonoy :: said...

erk~ camner nak detect virus ni sis?

Misz Nuriz said...

nonoy,
blog kita da t'kena jngkitan virus
bila time nak bukak,kuar pic warning cam kat atas tu..hehe..
slalunya, google chrome yg cepat dpt detect.. kalau guna internet explorer ni, memanjang je ok..xde isyarat wrning pun..hu2

:: Nonoy :: said...

aha~ ok2! salu gak tjmpa. . harap2 xkna blog sndri. weee~
thnx sis! :D

Misz Nuriz said...

nonoy,
tu la..
mtk dijauhkan la..
da nasib blog akak pun t'kena..
nk wat cmne kan..
okeh.. tq singgah cni.. ^^

noraim said...

eh, sama lah. blog sy pon pernah kena. huhu.

Misz Nuriz said...

noraim
ye ke??
hmm.. mangsa keadaan yea kita nie..
sabo je la..

Related Posts with Thumbnails