28 December 2010

Saya Blogger Kelantan

Wah, jalan2 kat blog org td, t’jumpa la something yg menarik kat blog nie... Kategori Sahabat Blogger Mengikut Negeri.. hmm, aku pun apa lagi, terus la m’joinkan diri, hehe..

Benda ni nak kata contest pun bukan, nak kata teka silangkata pun bukan.. nak kata teka-teki sah2 la bukan.. ntah org panggil hapa nie.. tp bagi aku, benda ni lebih kurang cam something yang nak m’perkenalkan diri kita or blog kita or negeri kita and apa2 je la b’kenaan dgn diri kita.. mcm tu la lebih kurang modus operandi dia wat benda nie.. tp menarik la gak kan.. bila ramai2 join.. geng2 negeri.. leh kenal2.. erat2 ukhuwah.. cee..

Memandangkan tajuk entry aku ni da jelas t’pampang “saya blogger kelantan”, so korang da boleh agak la aku org negeri mana kan.. x perlu la nak diberitahu lagi n da tiada rahsia lagi antara kita, cewah... ah, melalut pjg la plk, jom blogger2 sekalian, b’kenal2 mesra dgn kawe.. keh3

Ini dia Negeriku, KELANTAN DARUL NAIM..

Nama??? nama aku_tiewa (bkn nama sebenar) hehe.. nama aku misz nuriz sebenarnya.. nuriz apa??? pandai2 la korang tambah sendiri.. tu je yg aku nak bagitaw.. maklumlah dia nak nama glemer je kan.. kekeke..

Status??? kalau belum kawin org panggil apa ek??? bujang ke single ek???? hah, tu la kot jawapan dia..

Nak contact aku??? hah, pegi la kat web facebook tu, cari la nama misz nuriz.. klu ada, ada la.. klu xde nk wat camne kan.. kakaka... twitter pun ada, tp x aktif pun, x yah la susah2 nak add eh.. lagipun, aku lebih suka b’FB je..

Daerah/jajahan??? ha, ni ambo nok oyak nie.. ambo ni ore MACHE.. mache gapo??mache2.. kekeke.. mache la aka nama femes dia MACHANG..

Sila rujuk peta yea, nanti sesat.. ^^

Tempat tinggal??? umah ambo ko?? hmm, gini la, kalu kat mache ni, ambo duduk di kg hok atas sikit pado Batu 23 n bawah sikit pado Pulai Chondong, yo lo ko??? teko kg gapo??? ah, lantaklah betul ko dok... lalalala..

Tempat yg menarik di tempat anda??? hmm.. mache ado gapo eh??? ha, ada tempat2 camni..

Hutan Lipur Bukit Bakar

Kolam Air Panas

Hutan Lipur Jeram Linang

Dan b'mcm2 lagi la, bukan setakat kat Machang tp seluruh negeri Kelantan Darul Naim nie.. pegi la eh.. cuti2 Malaysia org kata..

So, tu je la sesi taaruf kita kali nie.. hehe.. sebelum aku undur diri, nak menyeru la kat blogger2 ni, sesapa yg rasa rajin nak join, meh la join.. sila2 jgn malu jgn segan klik kat web di atas yea.. tp sebelum wat entry psl ni tu, baca dulu syarat2 dia.. ada syarat2 jgk taw.. jgn main terjah je.. hehe

k, la.. wassalam..

p/s : ambo banggo jadi anok kelate we.. ^^

19 comments:

DiaUmaiNiNaz said...

wah org Kelantan pe khbr??, salam kenal dr Dinaz...

misz nuriz said...

diaumaininaz
hik3..
alhamdulillah..baik2 je..
salam kenal gak..
thanks sudi singgah cni..^^

ahmad jo said...

tak pernah lg pergi akt tempat mandi manda kat Klate tu.. kena pergi jugak nanti ni ;)

Misz Nuriz said...

ahmad jo,
tu la..
lenkali ada masa meh la jln kat cni..
bkn jauh pun dari ganu tu..huhu

zazizuzezo. said...

baco doh entri nihh :]
maso kecik2 abah brehi bena bowok g jere line..lamo dh x gi huu

misz nuriz said...

zazizuzezo,
huh, belit molek namo demo..
yo ko??g la plk bilo..
ambo hok dok dkat pn x ajin g ag nie..^^

HonEyBuNNy said...

wah2...ila xbuat g...jrg on9 byk ketinggalan...ehem2...ne ila xsbr nak jd ore klntn neh..heheh

misz nuriz said...

ila,
patut la x nmpak sejak 2 menjak nie..
eh, ada mksud t'sirat tu..
hehehe

s h e e said...

laa...ore mache ko...sekampung la nge mok kawe...hehe...hye org mache...misz nuriz...kte kn...pnah lemas kt bukit baka tu mase kecit2 dl...alhamdulillah pjng umur...

misz nuriz said...

shee,
hik3.. kebetulan yea..
la, ye ke???
ishk, ni mesti x dgr ckp ni..
gi mandi kat tmpt dlm..ishk3
hehe.. gurau je..
alhamdulillah pjg umur lg yea.. ^^

Iznie said...

byk tmpat menarik kat tmpat awk...nak singgah la nnti... :D

Misz Nuriz said...

iznie
yea.. tunggu apa lagi,
JOM MELAWAT KELANTAN..
hik3

Rozuan Ismail said...

salam perkenalan..saya rozuan..singgah kt blog oghe klate..hehe..jom singgah blog saya gak..

Misz Nuriz said...

rozuan,
salam kenal gak..
thanks sudi singgah..
nti sy singgah blog awk jgk yea.. ^^

Amalina Azlan said...

salam perkenalan dari ore tanoh meroh. hehe

Misz Nuriz said...

amalina
la ore tanoh meroh ko demo?
dkt sgt la tu ngn umah ambo..
anyway, thnks ye singgah cni..
nti ambo g jenguk blog demo..hik3

Anonymous said...

Terima kasih atas informasi menarik

NinaAz said...

Salam kenal bloggee kelate. Nina bachok mari.hihi

Nieve said...

Amboiiii... tajok pun doh seram... kikiki...

Related Posts with Thumbnails