26 April 2010

Motivasi....

Pagi-pagi nie, elok bebenor la kita mulakan rutin kehidupan kita dgn memotivasikan diri.. ha, sbb apa?? sbb motivasi nie penting taw.. penting sesangat utk m'beri kita kekuatan bagi meneruskan sisa2 kehidupan.. m'beri kita inspirasi utk kita tabah m'harungi dugaan & cabaran n yg paling penting, dpt m'beri kita semangat yg utuh agar kita dpt terus b'diri teguh di atas muka bumi Ilahi ini..

Hmm, cakap psl motivasi nie, ada pelbagai cara sebenarnya.. ada yg melalui lisan, tulisan, tatapan dan sebagainya.. tp jgn salah paham lak, sekarang ni bkn aku nak bagi ceramah motivasi taw.. ishk, pandai2 je.. nie ha, aku juz nk share kata2 motivasi ngan korang je...

Tp tu la, sebenarnya dlm hidup kita nie, da beribu2 kata2 yg kita pernah t'baca or t'lihat kat mana2 tp kita juz taw baca je.. langsung x nak hayati apatah lagi nak pratik benda tu kan??? hmm, sememangnya tiap kata2 itu indah tetapi keindahan kata2 itu akan hilang serinya jika kita tdk m'hayati maksud t'sirat di sebaliknya..


So, jom kita hayati kata2 indah n penuh motivasi nie..












Semoga kata2 motivasi ini dapat m'beri kekuatan & semangat utk kita terus cekal dan tabah dalam meniti titian kehidupan...

17 comments:

uncle said...

bagus jugak ada sessi motivasi disini hihihi nice info..

.::WaNiE::. said...

no 2 tu kiutnyeee ;)

Jitegha said...

Salam.. sy nak kenalkan awak dgn 1 perniagaan e-pendidikan score A. penah dengar x? perniagaan ni satu2nya yang telah dapat kelulusan halal syariah compliance dari panel syariah malaysia. 15 april lepas Tan Sri Dato' Hj. Muhyiddin Yassin rasmi di UM. Kalau awak ingin menjana pendapatan sampingan, nak tau lebih lanjut, sms or call sy ok. amir 012 5338764

HonEyBuNNy said...

wahhh..tq d ats motivasi ini...;-)

cintahati said...

suka2 (;
teruskan menulis!!

aku_tiewa said...

uncle,

tq...jenguk2 la lagi yea..;p

aku_tiewa said...

wanie,

la sis, org kalut2 dok citer psl motivasi, kiut jgk yg ditengoknya..ishk2..

anywy, mmg kiut pn pic tu..
x dpt dinafikan ag..ha3..

aku_tiewa said...

honey,

sama2...=)

aku_tiewa said...

cintahati,

yeah, teruskan menulis selagi b'daya..
tq atas komen semangat anda..

kata2 anda sentiasa dihargai..hik3

mengenaldiri said...

salam..
nak menyampuk jgk..
bgus2 motivasi ni..
=)

nabila said...

motivasi penting untuk tmbh smgt n self esteem!!! bgus2!! ehhehe

Abu Luqman said...

salam ziarah..tak ada chat..guna ni pun jadi lah

s h a f i q h a s h i m _____ said...

kata2 motivasi yang menguatkan semangat untuk terus berjaya :)

aku_tiewa said...

mengenaldiri,
he3..silakan..
yeah..semoga kita lebih b'motivasi pas nie..

aku_tiewa said...

nabila,
yea..tul tu..
sokong!!!

aku_tiewa said...

abu luqman,
eh chat ada la...
hmm, xpe2..
guna la apa2 pun,janji leh b'hubung yea..hi3

aku_tiewa said...

shafiqhashim
hmm..mudah2an.. =)

Related Posts with Thumbnails