26 July 2011

Nak bercerita!

Selamat pagi warga blogger! Hmm, alhamdulillah, hepi sikit pagi nie.. Maklumlah, pagi2 lagi da ada orang belanja..hehe.. Murah rezeki aku ari ni.. Alhamdulillah.. Biasa la, dekat-dekat nak puasa ni kan.. Byk la acara makan2 nye.. Bagus la, berkongsi rezeki orang kata.. Mudah-mudahan semakin b'tambah-tambah rezeki mereka yea.. Aminnnn...

Hmm, sempena nak dekat2 bulan pose ni, aku teringat kat citer-citer melayu yang pernah rancak disiarkan kat stesen tv dulu2.. Dan kebanyakan citer ni best2.. Menyayat hati.. Sampai berjaya la jugak buat airmata ni berderai.. sob3..

Dalam byk2 citer, citer-citer kat bawah nie la yg buat aku x lekat dok depan tv.. Korang pun sama kan..hehe.. Sabo je laa..

SYURGAMU RAMADHAN

ANTARA GARISAN

SEPUTEH QASEH RAMADHAN

Aku memang cukup suka la dengan citer dari produksi Radius One nie.. Ala, yang pengarah dia Shahrulezad Mohameddin tu.. Memang best la citer-citer dia.. Tak jemu tengok.. n ketiga-tiga citer ni pun arahan dia.. Menyayat hati sungguh.. dan yg paling penting, byk pengajaran tersirat.. Especially drama Seputeh Qaseh Ramadhan lakonan FAHRIN AHMAD & EJA.. huh, sad ending tu.. Teresak-esak masing-masing.. Bukan apa, menghayati.. hehe

EPILOG SYURGA CINTA

Citer ni pulak terbitan MIG.. David Teo punye produksi daaa.. Hmm, aku memang layan sgt2 citer nie.. Maklumlah, peminat Fida la katakan.. hehe.. Best2.. Ada romantik2 gitu.. hehe.. Tambah-tambah lagi, ada Mia, si budak cute tu.. Lagi la menyerikan citer nie..

TAIN

Nie lagi satu citer yg mengundang airmata nie.. Walaupun agak komedi jugak, tapi kalau dihayati sepenuh2nya, memang menangis laa... Tengok 2,3 kali ulang pun, tetap akan menangis jugak.. Citer ni da lama JS Pictures terbitkan.. Siap buat siri lagi.. Tp yg siri tu aku x tengok pun.. Yang original ni best.. Thumbs up laa..!

Tu je la antara citer-citer menarik nak kongsi.. Byk lagi sebenarnya.. Tp, aku pun da lupa da.. n ni memang antara feveret aku laa.. Tengok banyak kali pun gerenti x boring punye.. hik3 :)

P/S: KETUK-KETUK RAMADHAN pun best jugak! Tapi, selalu tak menyempat nak tengok.. huk3

7 comments:

Anak Wak Mail said...

semua cerita kat atas ni memang best2..memang say pon tengok semuanya..

saya suka syurgamu ramdhan..sedihlah..geram tgok zarina dalam cite tu..

Shalina Samsudin said...

syurgamu ramadhan bestttttt :D

Misz Nuriz said...

Anak Wak Mail,
a'a kan..kdg2 emosi jgk tgk citer2 camni.. walaupun da taw tu hanya lakonan semata-mata.. apa nak buat, MENGHAYATI tu penting..hehe

ILA HonEyBuNNy said...

ila jarang tengok la...

sebab duk hostel jarang tgk tb..insyaAllah ramadhan kaline puasa penuh di rumah...heheh

[ m I e h A ] said...

have a look :)

http://blogshamihah.blogspot.com/2011/07/kebaya-special-untuk-raya.html

ïêmå å¢klê§ said...

iema pun jarang tgk tv..
sebab dok hostel..
semua cerita ni xpernah tgk pun...

Misz Nuriz said...

Ila,
oh yea ke??
hehe..best la taun ni yea..

[mleha]
thanks sudi singgah sini.. Insyaallah, ada masa sy jenguk blog kamu yea.. hihi :)

iema,
xpe.. just nak berkongsi je.. citer2 ni sume best2.. hihi

Related Posts with Thumbnails