15 March 2011

Jom layan citer Thai...

Korang ingat x dulu, TV3 selalu tayangkan citer Thai.. Kalau x salah aku, dlm slot "ASIAN POTPOURI".. Ala, yg masa siarannya pukul 4.30 petang tu.. Wuish, masa tu mmg syok x hengat la layan.. Time tu, aku dok kat sekolah asrama.. Abis je prep or belajar ptg, terus terkam kat dewan makan, bkn semangat nak minum ptg, tp nak tgk tv.. keh3.. Tp kalau menu minum ptg tu best, amik gak.. Makan sambil2 tgk tv la katakan, tp tunggu iklan dulu la baru gi amik.. Yea la syg nak tinggal citer kan.. haha

Citer thai ni pulak kebanyakannya best2.. Maklumlah, ajar tgk.. Bila da tgk, susah la nak tinggal kan.. Dalam byk2 citer, citer ni la yg paling aku minat.. PHOENIX BLOOD.. Memang sakit ati giler2 tgk citer nie.. Lebih-lebih lagi kat watak "APATCHA" tu.. Kalau boleh, aku nak blender lumat2 je dia nie.. Jahat yang amat watak dia.. Eeei, mmg sakit ati la..

 
Tp, memang best citer nie.. Lagu tema dia pun best..

Abis citer tu, byk la pulak citer lain2.. Antaranya, SODA & ICE TEA.. Hero dia hensem giler beb.. haha.. Best citer ni, lawak pun lawak..



Pastu, The Princess la.. Yang masih mengekalkan hero yg sama... Cee.. Mae Ai Sa Eun, Jealousy, The Gentlement.. n macam2 lagi la.. Biasa la, tajuk2 ni bkn nye ingat sgt..
 
Mesti korang ada t'tengok citer2 ni kan.. Tp, jgn risau, kalau korang nak mengubat kerinduan or nak tgk balik, cari je kat youtube.. Insyaallah ada.. Citer Phoenix Blood tu aku da jumpa da yg ada english subtitle.. So, sekarang ngadap youtube la hobi aku skrg.. haha.. 

Jadi, tunggu apa lagi, LAYANKAN je la...^^

10 comments:

Merpati Puteh said...

suka citer nih.. zaman2 skolah dlu.. skrg da bz tahap cipan vs gaban,haha, skt jiwa

wan farah said...

waaa..layan gak..tambah2 soda n ice tea..xpenah terlepas beb..heee

HonEyBuNNy said...

aah..teringat zaman sekolah dulu suka layan cerita thai..nanti free2 nak layan cerita la..hehe

Misz Nuriz said...

kak niza,
haha.. sama la kita..
tp skrg walaupun bizi, sy ttp ada masa layan citer ni..haha

Misz Nuriz said...

wan farah,
hehe..best kan citer tu..hik3

ila,
jom2 kita pakat layan ramai2.. ^^

lie said...

nyampuk skit.. haa anothai kan name die..

misz nuriz said...

lie,
a'ah..pandai pun..
mesti peminat setia jgk nie..
haha.. :)

lie said...

haha xsetia pon.. blk skola tgk je.. haha

Anonymous said...

saya layan cite thai jugak! cuba la tv3 & tv 2 mainkan lagi cite thai kan..skarang cite thai mcm dh dilupakan kat m'sia :(

Anonymous said...

Mn nk cari drama thai y dulu2 tu...

Related Posts with Thumbnails