12 January 2011

Tolong la FACEBOOK.....!!!

Sekarang kan, sana-sini org dok heboh citer pasal facebook akan di 'shut-down' kan pada bln Mac nanti..

Betul ke x, itu aku xtaw.. n aku bkn nye nak cerita kesahihan berita ni kat cni pun.. kalau nak confirm betul2, tanya la Mark Zuckerberg sendiri.. hehe

Tapi kan, tolooooooong la FACEBOOK, tolong betul2 tutup.. hahaha.. aku da penat ar.. dari pagi sampai malam, asyik 'engkau' je aku dok mengadap... aku da NAIK BOSAN taw.. tp, nak wat camne, aku tetap x boleh lari dari 'engkau'.. sbb keje aku 24 jam asyik dok menghadap komputer je.. n secara otomatiknye la, aku 'terngadap' engkau!!!


Pliss la.. kalau 'engkau' betul2 tamatkan riwayat, aku la org yg paling hepi n paling x hepi.. SEIMBANG bukan??? itulah yg aku mahukan..

Aku hepi sbb dgn ketiadaan 'engkau', masa n rutin harianku akan lebih t'urus.. kehidupanku akan kembali normal seperti sediakala.. tanpa m'buang masa memikirkan 'komen2 membina' utk ditujukan kpd sahabat2 mayaku.. tanpa melahirkan rasa kerinduan kepadamu tatkala 2,3 ari aku x m'log-in kan diri di lamanmu n yg paling penting, tak menzahirkan rasa syak wasangka @ was2 @ b'fikiran negatif dalam diri sahabat2 mayaku apabila melihat aku m'onlinekan diri di waktu keje.. aku tdk mahu lagi berada dlm situasi sedemikian.. plissssss

Tp kan, bila 'engkau' sudah tiada, aku juga sedih taw.. sbb byk benda2 yg aku enjoy wat sebelum nie da xdpt nak wat.. huk3..

Aku suda tdk bisa membina bandarku.. seperti mana yg ku lakukan dlm game CITYVILLE mu..

Aku jgk suda tdk boleh b'angan2 menjadi 'millionaire', yg memiliki aset b'juta2 dan mampu m'punyai bandar sendiri sama cam dlm MILLIONAIRE CITY..

Aku dah x boleh menguji mindaku lagi setelah enjoy mengujinya dlm WORD SEARCH selama nie..

N yg paling penting, aku da hilang 1 peluang utk m'dapat ilmu2 b'guna dgn cara yg begitu mudah.. juz log in n baca.. itu saja.. MUDAH kan???

YEA.. semua ini aku dapat dari 'engkau'.. laman sosial b'nama 'FACEBOOK'.. so sekarang ni, t'serahlah.. Namun, jauh di sudut hati ini, berharap agar 'engkau' SHUT-DOWN je la sbb aku dah bosan n muak utk mengadapmu lagi lantaran 24 jam sehari-hari mengadap walaupun pasti t'selit sedikit kejanggalan jika 'engkau' tiada lagi dlm hidupku nanti...^^


p/s : Rasa2 x shut-down pun, ada can lagi nie.. hehe.. anyway, terima kasih FACEBOOK kerana m'hubungkan aku dgn insan2 yg pernah hadir dlm kehidupanku selama ini.. insan2 yg datang & pergi.. yg dirindui & diingati.. yg dikasihi & disayangi.. terima kasih!!

8 comments:

ana_liyana said...

hahaha...tutup @ tak xpe,kan? hehe~

misz nuriz said...

ana_liyana
hik3..a'a..x kesah je..
tp rasa janggal jgk sbb xde benda da nk bukak pasni..hehe

HonEyBuNNy said...

he2 betul tu..baru2 kalau "engkau" xde pasti ku rasa janggal kan..heheh

misz nuriz said...

ila,
mmg janggal pun sbb pagi2 ag dtg opis terus bukak 'engkau'.. da jadi benda rutin da tu.. kalau pasni xde camne la.. hik3

.:sukasuki:. said...

wa.aq bru nop men cityville.frust weh.

misz nuriz said...

ana,
hahaha..
supo la ngn aku pun
baru jah ada hati nk main,
nyo jadi lagu ni plk.
frust la weh..

Anonymous said...

ttp pastu tkq nm ln plak, mcm legbook ka, armbook ka haha

Misz Nuriz said...

anonymous,
thanks sudi drop your komen here..
haha..ntah la, drpd dia wat camtu,
baek x yah tutup..
susah2 je nk pikir nama lain..
tp rasa2nya, "neckbook" pun ok gak..
da dekat2 da ngn notebook n netbook..hihi

Related Posts with Thumbnails