24 January 2011

BLOGGER untung RM1 juta???

Tadi masa blogwalking, ada la terbaca berita pasal ni..
BERITA MINGGU (23 JANUARI 2011)



Penulis blog kreatif raih pulangan lumayan
KUALA LUMPUR: Pengendali atau penulis blog kini mampu meraih keuntungan sehingga RM1 juta setahun.

Beginilah fenomena penggunaan blog yang dulunya berfungsi sebagai pengantara politik, peribadi dan komuniti, kini beralih kepada perniagaan sehingga ada pengendali atau penulis mampu meraih keuntungan beratus-ratus ribu hingga berjuta ringgit setahun.....

Sori coz berita ni sekerat jalan je sbb Berita Harian sendiri suruh beli paper dia kalau nak baca lanjut, ha3.. tp, jgn beli yg ari ni la, sbb ni berita semalam punye yea.. jgn slh paham..

Hmm, untung besar betul la blogger2 femes ni yea.. t'masuklah jgk si empunya blog
RED MUMMY nie.. hik3..

Itulah yang dinamakan rezeki kan.. walaupun mungkin bagi kita, menulis blog ni hanya sekadar suka2 & mengisi masa lapang semata2 n letakkan iklan NUFFNANG tu pun juz sebagai penyeri je, maklumlah blog org lain sume ada kan.. so,kita pun nak la letak jgk walaupun pada awalnya, x taw langsung apa fungsinya..haha..

Tp tu la, kalau Tuhan dah tentukan di situ rezeki kita, maka apa lagi yg harus kita persoalkan??? terimalah dgn penuh kesyukuran.. Ingatlah, sesungguhnya
DIA MAHA PEMURAH LAGI MAHA PENYAYANG...

p/s : Cuba la jenguk2 akaun NUFFNANG anda tu.. kot2 la da sampai RM1 juta.. kih3.. (mana taw kan??? tp, rasa2nya dlm mimpi bole la kot.. ^^)

14 comments:

HonEyBuNNy said...

betul tu...rezeki masing2 kan....nuff oh nuff....;-)

fara feroza said...

bahagianya kaya sbb blog...bile la agaknyaaa...:)

misz nuriz said...

ila,
a'a.. rezeki masing2..
klu da rezeki tu xkan kemana pun..^^

misz nuriz said...

fara,
tu la..
Insyaallah..
ada rezeki, x mustahil kan??
doa2kanlah yea..^^

nora said...

nk p tido jap

nk mimpi dapat 1juta huhuhu

Nadhirah-chan said...

(^^)

misz nuriz said...

nora,
kah3..
selamat b'mimpi yea..^^

misz nuriz said...

Nadhirah-chan,
hik3.. ^^

Raji berkata said...

woahhhh best btol cmtuh o.O
nk check gak la nuffnang cmnih
hahaha

misz nuriz said...

raji,
mmg best..
haha, g la check..
nti kalau leh RM1 juta, blnja yea..
hik.. ^^

TiKa LEh said...

hehe..rezeki msing2 kot..

misz nuriz said...

Tika LEh,
a'a..rezeki masing2..
insyaallah klu ada rezeki kita,
dpt jgk tu..hehe

myszai said...

KALAU BETULLAH SAMPAI UNTUNG SATU JUTA.... TAK YAH KEJELAH... DUDUK RUMAH UPDATE BLOG JER LAH JAWABNYER.....:)

Misz Nuriz said...

myszai,
ntah la..
klu pikir logik, xkan la smpai RM1 juta kan??
mmg untung besar la tu..
haha.. klu betul, mmg duduk umah je la kejenya...
sgt senang nak cari duit..

Related Posts with Thumbnails