24 August 2011

Ceritera raya..

Selamat pagi! Alhamdulillah, di pagi 24 Ramadhan ni kita masih lagi dipinjamkan "nyawa" untuk terus menjalani rutin seharian kita sebagai hambaNya di dunia yang fana ni.. Semoga kita terus diberi kekuatan untuk melaksanakan tanggungjawab kita sebaik-baiknya..

Hmm.. ada yang dah MENGHITUNG hari ke?? Kalau tanya aku, memang hari-hari aku hitung hari.. Yea la, kalendar dok dpn mata je.. hehe.. Mungkin ramai yang da x sabar nak balik kampung kan..?? Paham2.. Aku pun SAMA sebenarnya.. Bukan excited nak raya sangat pun, cuma excited nak balik kampung je.. Berkumpul ramai2 sanak saudara.. Jumpa member2 lama.. Syok woooo..


Tapi memang laa.. raya ni bukan apa pun.. budak2 suka la coz dapat duit raya.. kita yang da besor panjang ni, apa la sangat..hehe.. Cuma tu la.. KEMERIAHAN suasana hari raya tu penting.. Dengan baju barunye, juadahnye, rumah terbukanya.. Maklumlah, ni kan hari kemenangan kita, so haruslah DIRAIKAN, yea dak??


Kalau pasal juadah raya ni, rumah aku tiap-tiap tahun MESTI ada NASI DAGANG punye.. hihi.. Suka sgt makan nasi dagang pagi2 raya.. Ketupat daun palas & lemang tu jgn cakap la, tu memang juadah WAJIB tu..


Eh, cakap pasal raya ni, korang balik kampung bila??? kat mana??? Aku macam biasa laa.. balik ke kampungku tercinta kat MACHANG, KELANTAN DARUL NAIM.. Tempat tumpahnya airmataku..keh3.. Tapi, lambat lagi la.. 27hb baru bertolak balik.. Memang sure la time tu, JEM giler2 la jalan.. Hmm, bersedia la yea.. Kalau boleh, bawak ROTI banyak2.. PEACE!


Pada yang nak pulang ke kampung tu, berhati-hatilah di jalan raya yea.. Ingat, anda mampu mengubahnya! dan ingatlah orang tersayang yang menanti anda di tangga umah tu.. Semoga selamat sampai ke destinasi yang dituju.. Insyaallah

p/s : Raya taun ni amik cuti 2 hari dah cukup seminggu.. Memang untung sangat2 la.. hihi.. Emm, sapo2 hok nok kelik KELATE tu, kelik cepat2 laaa.. wi can ko ambo hok nok kelik 27hb nie.. baru CLEAR sikit jale.. keh3.. Rayo nanti mai la jale rumoh yea.. ^_^

8 comments:

Anak Wak Mail said...

nasi dagang...fobia saya dengan nasi tu!hehe

selamat hari raya!

Masni Syafie said...

nasi dagang...sedapnyer...boleh pos?hhehe

Misz Nuriz said...

Anak Wak Mail,

hehe.. mesti ada kisah di sebaliknye yea..hehe..

Selamat Hari Raya jgk.. Mohon Maaf Zahir Batin.. :)

fathiahRAIHANA said...

wajib ade ? hehe
nanak ckit
tok kat sini tak penah pun wat nasi daganggg

Selamat Hari Raya! ^^

Misz Nuriz said...

Masni syafie,
sedap kan..hihi.. pos2 ni x main laa..dtg je umah terus..hehe

ILA HonEyBuNNy said...

hohoohoh balik kampung...hehe..

nanti kalau ila kawin dgn ore sane...insyaAllah ila jale2 g umah deh..ehheh

NM02 said...

raya nnt mesti mak ai buat nasi dagang

Misz Nuriz said...

fathiah raihana,
hehe..mesti ada la maknanya..
meh la kat umah.. mkn nasi dagang special punye..hu3
slmt ari raya jgk.. :)

Ila,
owh, cik abang org klate rupanye..hihi..
Boleh2.. tp, nanti nak kawin tu jemput yea...

Related Posts with Thumbnails