23 June 2010

Twitter oh Twitter

Assalamualaikum.. em, ikutkan ati mau je aku wat entry pasal Benci Bilang Cinta lagi ni, he3.. org da kemaruk gini lah.. tp tu la, bila difikir2, mesti korang pun naik boring kan.. asyik citer pasal benda yg sama je.. ha3.. sori eh..

Ok, ari ni aku nak citer psl twitter ni ha.. aku ni bkn apa, saja x nak ketinggalan zaman kan, so wat la akaun twitter.. nampak cam best je.. tp bila da wat pulak, x pandai nak guna.. aduyai.. ni la klu org da kecetekan ilmu IT nie.. so, sekarang ni masih dlm proses explore la apa2 yg patut..

Hmm, sebenarnya twitter ni bkn best sgt pun klu nak banding ngn facebook.. cuma twitter ni lebih senang la kalau t'ingin nak add artis2 kesayangan anda x kira la artis bollywood ke, hollywood ke, indonwood ke(ada ke???) or artis2 tempatan kita.. jgn add playwood sudah..hahaha

Like this la..



Mr Shah Rukh Khan kita...


Or this, Nia Ramadhani aka Bawang Merah..


Atau cukup sekadar Mr Awal Ashaari


Hmm, bila kita da follow diorang, secara otomatiknya la, kita bisa baca msg2 or tweet2 diorang tu,he3.. Kalau nak menyampuk pun boleh jgk.. juz balas je or kalau t'ingin nk cakap something kat diorang2 nie, anta la msg2 t'sebut dgn menyertakan username diorang nie.. yg penting kena ada @ la kat depan yea.. hi3.. (ecece, macam pandai je nak ajar org)

Tp, kekadang best la jgk b'twitter ni.. especially bila time msg kita dibalas.. Tengok ni!!!



Walaupun hanya sekadar m'beri salam, tp bila Mr Baim aka Dimas nie balas, gue rasa t'haru deh!!he3


Sama jgk dgn Marshanda nie.. walau hanya jawab tq, tp I tetap hepi la..


Ni dari Intan Nuraini, pelakon Sinetron gak..


Dan Akim ni ha... puji pasal lagu baru dia ari tu.. hu2


Amacam nilaian korang?? xde la best mana pun kan.. tp bole la drpd xde.. hu3...

p/s : Sesapa yg ada twitter tu, sudi2lah add aku yea (atiewa)... hik3...


10 comments:

Kamarul said...

nak mendptkan berat badan ideal di samping tambah pendapatan?

sila lah ke blog sy

Product terhangat di pasaran, murah dan berkesan

RX Lite

ika. said...

bolehla add twitter nih..hahaa

aku_tiewa said...

En Kamarul

waw, iklan tu..he3
anyway, tq sudi singgah n bagi komen..
nanti sy singgah blog awak balik yea..hu2

aku_tiewa said...

ika

hahaha..sila2 add sy..
jgn malu jgn segan..ha2
nanti sy add awk balik k!!hik3

HonEyBuNNy said...

ala....ramai jgk cakap twiter best..ila lom teroka jgk neh...nak mencuba jgk la..heheh..asyk layan FB ja..ngeh3..

HonEyBuNNy said...

ala....ramai jgk cakap twiter best..ila lom teroka jgk neh...nak mencuba jgk la..heheh..asyk layan FB ja..ngeh3..

aku_tiewa said...

Ila

join la twitter..
x la best sgt tp ok la..he3
nanti bila da join,
add tiewa ek..hik3

nuhan said...

wahhh bole la add pasni! hehe. artis mmg ramai akaun twitter kan. terasa di awang-awangan kan kalau diorang balas twitter kita..hik3

aku_tiewa said...

nuhan

betul tu..
rasa cam hepi n t'uja sgt2 bila diorang balas..
pastu, mende yg diorang bls tu akan di save je situ n baca b'ulang2 kali..
xkan didelete punya..
padahal sepatah p'kataan je pun..hik3

NICK IRFAN said...

wah! nmpk mcm best je twitter ni... nnt nk try buat la....

Related Posts with Thumbnails